Det fineste stedet på kloden

Jeg har reist mye, mye mer enn en gjennomsnittlig nordmann. Jeg ELSKER det. Elsker å oppleve nye kulturer, se nye steder, møte nye mennesker, skaffe nye minner og nyte det verden har å by på - enten gjennom opplevelser, mat, natur eller bare nye impulser.
Det året jeg fylte 10 år tok mammaen min meg og lillebroren min på en reise rundt om i verden, i et år. Hun ga oss opplevelser og minner for livet, og det har påvirket den personen jeg er i dag på så mange måter. Vi besøkte Himalaya-fjellene i Nepal, Tanzania, Kenya, og Thailand, for å nevne noen. Jeg skal forsøke å scanne noen av bildene fra turen, så dere får se hvordan vi hadde det. Uansett, tilbake til det å reise. Jeg har reist veldig mye i mitt senere liv, og sett så utrolig mange fine steder. Og et av de absolutt fineste stedene jeg har vært er en liten by i Frankrike, nær grensen til Spania, som heter Biarritz. 

Det var kjæresten min, Sebastian, som først introduserte meg for denne byen. Han hadde vært der på språkreise i tre måneder, hvor han hadde bodd hos en vertsfamilie, lært seg fransk på dagtid og surfet på de fantastiske strendene på ettermiddagene. Jeg har nå vært der to somre på rad, og er så forelsket i den franske kystkulturen og den uanstrengte atmosfæren i den lille havnebyen. Små, søte restauranter, fantastisk sjømat, fersk bakst på hvert eneste hjørne, utrolige surfeforhold og behagelige temperaturer er bare noe av hva denne byen har å by på. 

I fjor sommer tok vi også en dagstur til Bayonne, som bare tar en drøy halvtime med buss fra Biarritz, og en dagstur til San Sebastian som tar omtrent en times tid med lokalt tog. I San Sebastian møtte vi pappaen min med hans kone og to barn som var på interrail gjennom hele Europa, noe som står høyt på listen min over reiseplaner. Biarritz er altså et av de vakreste stedene på jorda, og jeg håper dere er så heldige at dere får oppleve det en gang. 

Ha en fantastisk ettermiddag!

Maria
#reise #ferie #livsstil #inspirasjon #sommer

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hunlange

hunlange

26, Oslo

Livredd for ispinner. Over middels interessert i flamingoer. Hobbyfotograf og reiseentusiast. Forelsket i livet. Liten nese og store føtter. Fra Groruddalen, bosatt i Oslo.

Kategorier

Arkiv

hits